BiTP Vol. 5 Issue 1, 2007
SPIS TREŚCI
ORGANIZACJA I ZARZĄDZANIE STRATEGICZNE
1. Funkcjonowanie organów administracji publicznej w czasie klęsk żywiołowych w wybranych krajach |
7-55 |
---|---|
2. Modernizacja Państwowej Straży Pożarnej w latach 2007-2009 |
55-75 |
3. Wybrane narzędzia planowania strategicznego. Projektowanie rozmieszczenia sił i środków PSP na przykładzie województwa śląskiego |
75-93 |
4. Regionalne i lokalne zarządzanie kryzysowe w standardach UE |
93-115 |
NAUKI HUMANISTYCZNE I SPOŁECZNE NA RZECZ BEZPIECZEŃSTWA
1. Komunikacja kryzysowa-wybrane aspekty komunikacji z mass mediami |
115-135 |
---|---|
2. Dialog społeczny jako narzędzie rozwiązywania konfliktów w obszarze bezpieczeństwa – mediacje i negocjacje społeczne cz. II |
135-157 |
PARTNERSTWO DLA INNOWACYJNOŚCI NA RZECZ BEZPIECZEŃSTWA
1. IV Międzynarodowe Sympozjum „Badania i certyfikacja w ochronie przeciwpożarowej w krajach Europy Centralnej i Wschodniej” cz. II |
157-161 |
---|---|
2. O możliwościach wspólnych prac badawczych w zakresie bezpieczeństwa pożarowego |
161-167 |
3. Bezpieczeństwo powszechne obywateli – nadrzędnym celem działalności Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Producentów Zabezpieczeń Przeciwpożarowych i Sprzętu Ratowniczego |
167-171 |
4. Obrót wyrobami budowlanymi i ich stosowanie oraz nadzór nad rynkiem |
171-185 |
5. Aprobaty techniczne w krajowym systemie wprowadzania do obrotu wyrobów budowlanych z zakresu ochrony przeciwpożarowej |
185-193 |
6. Certyfikacja usług z zakresu ochrony przeciwpożarowej |
193-199 |
BADANIA I ROZWÓJ
1. Wytyczne sterowania urządzeniami przeciwpożarowymi |
199-217 |
---|---|
2. Zasady postępowania ze środkami ochrony roślin podczas prowadzenia działań ratowniczych cz. I |
217-235 |
CERTYFIKACJA, APROBATY I REKOMENDACJE
1. Certyfikacja usług w praktyce. Świadectwa dopuszczenia |
235-243 |
---|
TECHNIKA I TECHNOLOGIA
1. Rozproszone bazy danych – architektura funkcjonalna |
255-283 |
---|---|
2. Innowacyjne technologie mające zastosowanie w obszarze wykrywania zagrożenia pożarowego |
283-297 |
POBIERZ CAŁY NUMER |
---|